Home

Legerplaats Ossendrecht

11Verbindingsbataljon

Verhalen & anekdotes

La Courtine 1964

Gezocht

Laatste nieuws

Oranje-Kazerne

Leiding C-Cie okt. 1964

Updates

Verhalen La Courtine '64

Links

Donaties

Fotopagina's

Personeelslijst

Gastenboek - Reacties

La Courtine 2009

Contact

Update maandag 9 juli 2012

Beste vrienden,

Zoals vorige week al aangekondigd, is er weer het nodige nieuws te melden.

 

Geeft Acht!

Gisteren was de eerste uitzending van de zesdelige serie Omroep Gelderland Geeft Acht! Hoewel zijn naam er nog niet direct onderstond, trapte onze sergeant Guus van den Berg de serie af. Even later kwam ook al sergeant Ton Bosveld aan het woord en ze kwamen nog een paar keer terug. Het was een genoegen de beide heren na zoveel jaar weer eens actief te zien. Ik ga ervan uit dat ze ook in de overige vijf afleveringen te zien zullen zijn. En ik benieuwd wat ze dan over ons te berde zullen brengen. Prima gedaan, heren.

 

Memoires overste Duque

Als je sinds de vorige update eens op de website hebt gekeken, heb je kunnen lezen, dat overste Isaäc Duque op 11 januari jl. op 92-jarige leeftijd is overleden.

Overste Duque was in 1965 de opvolger van overste van Tiel. In 2004 begon hij met het schrijven van zijn memoires, die hij niet meer heeft kunnen voltooien. Van zijn zoon Bert kreeg ik toestemming om het onvoltooide levensverhaal van de overste te mogen publiceren. En vandaag is dan de wereldpremière van die memoires die een beeld geven van zijn leven in Nederlands Indië en zijn krijgsgevangenschap in Japan.

De titel van zijn memoires zegt veel over hoe de overste op zijn leven terug keek:

“Een heerlijke herinnering aan een gelukkig leven”. Klik op die link om zijn memoires te kunnen lezen en te downloaden.

 

Dubbel-8 film

Van Bert Duque kreeg ik ook nog een film van een militaire parade met de overste. De film is in het dubbel-8 formaat, die ik zelf helaas niet kan afspelen. Is er iemand die een dubbel-8 projector heeft, dan hoor ik dat heel graag. Wellicht dat we die film kunnen omzetten naar een digitaal bestand en later ook op deze pagina publiceren.

 

Gevonden


Henk van Rietschoten

Henk van Rietschoten. Henk is van 64-4. Hij was onze SMA administrateur en de opvolger van Jan Creemer. Henk meldde zich zelf en deed er gelijk maar zijn memoires bij. Die kun je vinden onder: Memoires van een Militaire Administrateur.

Jan Uijthof. Jan is van 63-1. Hij kwam op in Grave, werd chauffeur-lijnwerker maar door gebrek aan chauffeurs bij het Radiopeloton werd hij chauffeur bij het Radio-peloton van sergeant Fred Sijnhorst.

 

Foto’s

Toegevoegd zijn de foto’s van Pieter Los. Er zitten veel nieuwe foto’s uit La Courtine bij. Snel even gaan kijken.

 

Verhalen

Sinds de vorige update zijn een aantal verhalen op de website gepubliceerd:

Overste van Tiel: streng, maar rechtvaardig door Willem Rijksen

De Viswedstrijd van 4 juli 1963

 

Binnenkort verschijnen de volgende verhalen:

Memoires van een Peacekeeper in de Sinaï van Willem Rijksen

Van Artillerist tot Verbindelaar van Bram de l’Ecluse

Memoires van een Berichtenklerk van Pieter Los

De passie van een Nekaf en GMC bezitter

 

Dat is het weer.

Prettige vakantie en tot over een maand of drie of zo.

 

Groetjes uit een, op dit moment tussen de buien door, zonnig Voerendaal

 

Kees Blokker

Het copyright van de foto's en artikelen op deze site berust bij de eigenaar van de betreffende foto of het artikel of bij de oorspronkelijke maker van de foto of het artikel. Merken en Merknamen worden alleen vermeld ter identificatie van het product en zijn eigendom van de betreffende eigenaar van dat Merk of die Merknaam. Mocht u menen zekere rechten te kunnen doen gelden, neem dan even contact met mij op.