Home

Legerplaats Ossendrecht

11Verbindingsbataljon

Verhalen & anekdotes

La Courtine 1964

Gezocht

Laatste nieuws

Oranje-Kazerne

Leiding C-Cie okt. 1964

Updates

Verhalen La Courtine '64

Links

Donaties

Fotopagina's

Personeelslijst

Gastenboek - Reacties

La Courtine 2009

Contact

25-jarig bestaan van het 11Vbdbat. De reŁnie van 1982

 

1 september 1957 - 1 september 1982.

Van NN kreeg ik de onderstaande informatie over het 11Vbdbat en een reŁnie van het bataljon in 1982.

 

Het 11Verbindingsbataljon is opgericht op 1 september 1957 als verbindingsbataljon voor de 1e Divisie "7 December". Het bataljon onderging verschillende ingrijpende veranderingen.

 

Op 1 juni 1968 werden de Stafstafverzorgingscompagnie en de A-, B- en C-Verbindings-bedieningscompagnie omgedoopt in Stafstafdetachement, 130-, 131- en 132Rayonverbindingscompagnie. De compagnieŽn werden toen logistiek zelfstandig.

 

In 1975 werd 132Rayonverbindings-compagnie (de vroeger C-compagnie) geheel mobilisabel. Dat betekende dat het niet meer actief was. Maar het weer paraat zou worden in geval van toenemende spanningen.

 

In 1977 kwam 115Divisieverbindingsbedieningscompagnie bij het bataljon.

 

25 jaar 11Verbindingsbataljon

Op 1 september 1982 bestond het bataljon 25 jaar. Een jubileumfonds organiseerde een reŁnie. NN weet niet meer precies hoe hij van deze reŁnie hoorde. In elk geval was hij erbij, samen met Bart Scholten. De reŁnie vond niet plaats op de Oranje-Kazerne maar in het Officiershotel van de Oranje-Kazerne. Buiten het kazerneterrein, aan de Deelenseweg, een kleine 300 meter in de richting van Arnhem.

 

Het hotel was mooi versierd. Messbedienden liepen rond met hapjes en drankjes en vele bezoekers begroetten oude vrienden. …ťn van de aanwezigen was de man die in onze tijd bataljonscommandant was: overste van Tiel met echtgenote. Jaap herinnert zich het nog heel goed: "Wat me nog heel goed bij staat en wat ik heel opvallend vond: Overste van Tiel en zijn echtgenote spraken met iedereen die ze tegen kwam. Hij mengde zich onder de manschappen en sprak met werkelijk iedereen. Ster, stip, strepen of niet, het maakte hem niet. Hij praatte met iedereen. Dat vond ik heel sympathiek".

 

De deelnemers aan de reŁnie kregen een herinneringstegeltje met daarop het embleem van het 11Verbindingsbataljon, dat in 1970 was ingevoerd. Verder konden de deelnemers inschrijven op een Eerste Dag Envelop met daarop het embleem van het 11Vbdbat.

 

Hieronder vinden jullie een afbeelding van dat herdenkingstegeltje, de Eerste Dag envelop en de brief die bij die Eerste Dag envelop zat.

Meer informatie over het 11Vbdbat en de verklaring van het Bataljonsembleem vinden jullie op 11Verbindingsbataljon.

 

Kees Blokker, Voerendaal, februari 2011. Met bijdragen van NN.

 

 

Het copyright van de foto's en artikelen op deze site berust bij de eigenaar van de betreffende foto of het artikel of bij de oorspronkelijke maker van de foto of het artikel. Merken en Merknamen worden alleen vermeld ter identificatie van het product en zijn eigendom van de betreffende eigenaar van dat Merk of die Merknaam. Mocht u menen zekere rechten te kunnen doen gelden, neem dan even contact met mij op.